איך מתבצע תהליך ניקוי ארובות?
עם העלייה במודעות להיגיינה ולזיהום אוויר, כך עלתה גם המודעות לשימוש במערכות נידוף עשן. מערכות אלו, המותקנות במטבחים תעשייתיים בפרט, ובקניונים ומרכזים מסחריים בכלל, באולמות אירועים, מסעדות, חדרי אוכל, בתי אבות, פנימיות, בתי קפה ופאבים, מיועדות להוציא החוצה עשן, אדי בישול, ריחות צלייה ובישול לא נעימים, ואדי שומן העולים בתהליך הטיגון והבישול. מערכות נידוף עשן חיוניות למניעת הרעלות ושריפות בעלות פוטנציאל קטלני, לשמירה על זרימת אוויר תקינה, ולשמירה על בטיחות עובדי המטבח והלקוחות.
חשיבות תהליך ניקוי ארובות ומנדפים.
תהליך ניקוי ארובות ומנדפים הינו תהליך המעוגן בחוק, ומתבצע לפי התקן הישראלי שהוא נגזרת של התקן האמריקאי המחמיר, ובהתאמה להוראות שרותי הכיבוי וההצלה, שרותי התברואה והמשרד לאיכות הסביבה. תהליך זה הכרחי לשמירה על פעילותה התקינה, מונע תקלות במערכת הנידוף, ומתבצע אחת לחצי שנה, לכל הפחות, או במידת הצורך, ככל שהשימוש במטבח התעשייתי גדול יותר, אחת לחודשיים - שלושה.
ניקוי מנדפים יסודי, חשוב ביותר למניעת שריפות. במנדפים ובארובות, מצטברות שכבות עבות של שומן, לכלוך ושיירי מזון, שיתלקחו במהירות אם באים במגע עם גיצי אש מתהליך הבישול, ועלולים להתלקח לשריפה גדולה, בעלת פוטנציאל קטלני, כמו זאת שפרצה, בזמנו בדיזינגוף סנטר, שבו לא הייתה, בנוסף, גם מערכת לכיבוי אש מתאימה. כאשר מתלקחת שריפה במערכת הנידוף, היא מוזנת על ידי האוויר מהמפוח, וכחומרי בעירה דליקים במיוחד, משמשות אותה שכבות הלכלוך השומני, המצפות את דפנות המנדפים והארובות.
ניקוי ארובות חייב להתבצע על ידי חברה אמינה, מקצועית ומוסמכת. אדם מן השורה, אינו יכול לבצע את הניקוי בעצמו שכן, נדרש ידע מעמיק במבנה מערכת נידוף העשן ובתרכובת החומרים המשמשים לניקיון שלה, כדי לבצע את העבודה ביסודיות ובאפקטיביות. טכנאי מקצועי, ינקה באופן יסודי ביותר את הארובה, התעלות והפינות אליהן קשה להגיע, בחומרים שתפקידם להמיס את השומנים, ולנקות באופן יסודי את שאריות הפיח והלכלוך. חומרים חזקים אלו, אינם יכולים להיות בשימוש אדם שאינו מוסמך לכך, שכן, יש צורך בידע, ניסיון, וציוד מגן מתאים כדי להשתמש בהם בצורה אפקטיבית ובטוחה.
ניקוי ארובות, מנדפים ותחזוקתה השוטפת של מערכת נידוף העשן, חייב להתבצע לפי התקן האמריקאי המחמיר NFPA-96, בכפוף לתקן הישראלי ולפי סטנדרטים בינלאומיים של ניקיון ובטיחות מערכות נידוף עשן. עליכם לוודא כי בסיום הניקוי, ינפיק לכם הטכנאי המטפל, תעודות ואישורים על ביצוע הניקוי במערכת נידוף העשן שברשותכם. אישורים אלו נדרשים לחברת הביטוח, על מנת לתת תוקף לפוליסת הביטוח שלכם, לשרותי הכבאות וההצלה, על מנת שתוכלו להחזיק ברישיון העסק שלכם, לשרותי התברואה, על מנת לאשר את הדרישות הסניטריות לשימוש במטבח התעשייתי שלכם, ולפקחי המשרד לאיכות הסביבה, כדי לוודא כי הארובות שבמערכת נידוף העשן שלכם, אינן פולטות ריחות לא נעימים המהווים מפגע.
תהנו ובהצלחה